Sometu Online: Pintaa syvemmälle

Photo_13.1.2012_15.49.37.jpg


Ryhmä Sometu Ning-sivulla!


Kuukausittainen avoin webinaaritapahtuma, joka järjestetään Sometu-verkoston Adobe Connect Pro -verkkokokoushuoneessa.
Tapahtumaan kutsutaan osallistujia ja puhujia sekä kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita tapahtumaan.
Debaattiwebinaarit taltioidaan ja lähetetään podcastina.
Jokaiselle kerralle valitaan teema, joka on ajankohtainen ja mahdollisesti ristiriitaisia ajatuksia herättävä. Tavoitteena herättää keskustelua ja ylläpitää ideoivaa ja innokkaasti tutkivaa Sometu-henkeä.

Ajankohdat, teemat, vetäjät, linkit
Viikonpäivä
Ajankohta
Teema ja linkki kutsuun
Vetäjät
Teemaan liittyvät linkit
Muuta
perjantaina
13.01.2012 klo 14-16
Pintaa syvemmälle -debaattiwebinaarien suunnittelu
Anne Rongas, Pauliina Mäkelä
Suunnittelua sekä Sometu Online Sometu Ning-ryhmässä että wikissä

torstaina
03.04.2012 klo 15-16
Uusi opetusteknologia oppilaitoksissa
Anne Rongas, Pauliina Mäkelä
Tallenne 3.4.12 verkkovierailusta Asentajakiltaan (täppäreiden ja Apple-TV:n käyttö ammattiopintojen työsalissa) ja tallenne Elias Aarnion puheenvuorosta (Uuden teknologian hankkiminen ja kokonaisuuden hallinta).
Kohderyhmänä ovat kosketusteknologiaa käyttävät ja aiheesta kiinnostuneet opettajat sekä vanhemmat. Webinaaritilaan mahtuu 100 henkilöä.
keskiviikkona
02.05.2012 klo 15-16
Facebook ja ikärajat
Anne Rongas, Pauliina Mäkelä
Annen blogikirjoitus aiheesta

Edu.fi taulukko (13-18-vuotiailta pitää olla lupa huoltajalta, vanhempien vastuu)
Opettajan tekijänoikeus-blogin blogikirjoitus

Sometussa keskustelua ikärajoista

Flossmanuals

YLEn Aamu-tv:ssä asiaa sosiaalisen median käytöstä, mm. Millaisia haittaohjelmia Facebookissa levitetään? Miten vanhempien olisi hyvä valvoa lastensa sosiaalisen median käyttöä?

Tietoviikko: Alaikäisistä Facebook-käyttäjistä neljä prosenttia on alle 6-vuotiaita

tulossa syksyllä

Avoin kollektiivinen osallistuminen opinnoissa


Erityisesti Avokadot-verkosto lle suunnattu debaattiwebinaari.
Päiväkirjaa Sometu Online -toiminnasta:

30.5.2012 Huhtikuun ja toukokuun Sometu Online -webinaarit on pidetty. Syksyn toimintaa on suunniteltu Annen ja Pauliinan toimesta.
21.3.2012 Suunnittelupalaveri käynnistämisestä. Tarmo ehdotti nimeä Sometu Live. Rekrytään puheenvuoron pitäjiä. Mielellään pientä kärjistystä suuntaan ja toiseen. Hipaisu http://hipaisu.wikispaces.com/ + Tablet-laitteet opetuksessa FB. Käytetään UserVoice-palvelua erilaisten väitteiden kehittämiseen ja äänestämiseen.
05.03.2012 Sometu Online-ryhmässä Ningissä välitettiin väliaikatietoa Pauliinan toimesta: "Kevään kiireet painavat sekä Annella että minulla, joten otimme vielä lisää pelivaraa debattiwebinaarien aloittamisaikatauluun. Ensimmäinen webinaari on tulossa 05.04.2012 klo 15-16. Hyvää kannattaa odottaa :D
02.02.2012 Sometu Online-ryhmässä Ningissä välitettiin väliaikatietoa Annen toimesta: "Debattiwebinaarien aloittamisaikatauluun otetaan pientä pelivaraa käyttöön, lähti niin vauhdilla meillä Pauliinan kanssa AVO2-hankevuosi liikkeelle, eihän tuo nuori Pauliina mitään, mutta meikäläinen näillä arvokkailla ikävuosilla joutuu jo vähän hillitsemään liitoa :D Eli palaamme asiaan maaliskuun alussa!
17.01.2012 Sometu Onlinesta välitettiin tietoa Sometu-verkostolle sähköpostilla verkostoviestillä. Verkostoviesti jaettu tiedoksi myös AVO-hankkeen Yammer-kanavalle.
16.01.2012 Sometu Onlinesta välitettiin tietoa AVO-hankkeen väelle maanantaitiedotteessa.
13.01.2012 Anne Rongas ja Pauliina Mäkelä suunnittelivat Sometu Online-toimintaa vuoden 2012 tammi-kesäkuulle. Anne kertoi AVO-hankkeen Yammer-kanavalla luonnostelmista.
02.11.2011 Anne vastaa Pekalle: "Sometun webinaarit ovat avoimia, taltioidaan ja laitetaan nähtäville verkkoon. Tammikuussa alkava webinaarisarja pyrkii debatoimaan, asioita kärjistetään positiivisella tavalla. Näin saamme toivottavasti myös esiin kriittisiä kysymyksiä ja ongelmakohtia. Tervetuloa osallistumaan ja kiitos tilaisuudesta jatkaa tässä aihepiirissä kanssanne."
01.11.2011 Pekka vastaa Pauliinalle, Niinalle ja Annelle: "Kuulostaa hyvälle. Taustallahan oli asiakkaamme Aronet-Esitysyhtiön oppilaitosratkaisut ja interaktiivset näyttötaulut. Miten näiden avulla luotuja sisältöjä voitaisiin rikastuttaa ja kehittää sosiaalisen median työkalujen avulla? Lisätietoa heidän oppilaitoksille tarjottavista ratkaisuista löytyy: http://www.kouluon.fi/fin/ Aronet kuulisi mielellään mihin kaikkeen heidän maahantuomansa välineet käyvät ja miten niiden avulla tuotettuja oppisisältöjä voisi kehittää – etenkin yhteisöpalveluiden osalta. He eivät ole sosiaalisen median asiantuntijoita. Kuulisimme mielellämme teidän näkemyksiä sekä ideoita, ja tätä kautta kutsuinkin teidät tutustumaan Aronetin demotilaan Vantaalle. Itse testattu interaktiivinen Smartboard kertoo enemmän kuin tuhat sähköpostiani. Ehdottamanne järjestely vaikuttaa järkevälle. Ensiksi sisältö ja agenda teidän näkökulmastanne. Tämän jälkeen vierailu demotilaan. Kerron hahmottelemastanne aikataulusta Aronetin markkinointipäälikölle Micaela Hagström-Koivusaralle. Milloin pidätte aiheesta webinaarin? Onko se avoin tilaisuus? Seuraisin sitä mielelläni vaikken osallistu varsinaiseen keskusteluun. Ja jos tulee jotain kysyttävää, vastaan mielelläni."
01.11.2011 Pauliina vastaa Pekalle: "Kävimme Sometu-verkoston ylläpitäjien kanssa läpi tätä mahdollisuutta. Ideoimme, että pidämme tästä aiheesta ensin webinaarin. Perustimme aiheeseen liittyen oman Sometu Online -ryhmän http://sometu.ning.com/group/sometu-online, jonka puitteissa järjestämme eri aiheista ensi vuonna webinaareja. Ideoimme tälle ensimmäiselle webinaarille nimeksi "Teknologia edellä päin mäntyä" ja tyyli on avoin keskusteleva webinaari. Toivomme saavamme osallistujilta kysymyksiä, joita voisi käyttää apuna demovierailun suunnittelussa. Eli kartoitamme tilanteen ensin ja sitten teillä on mahdollisuus antaa vastauksia ja mahdollisia ratkaisuja. Demokäynti Vantaalle voisi olla tammikuun loppupuolella. Lisäsin keskusteluumme cc-kenttään Anne Ronkaan ja Niina Kesämaan, jotka toimivat yhdessä kanssani Sometu- ja Vinkkiverkko-verkostoissa nettikätilöinä eli ylläpitäjinä. Miltäs tämä suunnitelma kuulostaa?"
21.10.2011 Pekka vastasi Pauliinalle: "Loistavaa! Kaiva minulle yhteyshenkilö niin voimme sopia hänen kanssaan yksityiskohdista. Aronet Oy osallistuu varmasti kuljetuksiin yms. kuluihin."
21.10.2011 Pauliina Mäkelä vastasi Pekalle: "Sometu-verkosto on yli 4000 jäsenen verkosto, joten varmasti joukosta löytyy kiinnostuneita osallistumaan tutustumiskäynnille. Selvittelen meidän puolelta, että kuka voisi ottaa kopin ja olla ottamassa Helsingissä väkeä vastaan teidän kanssanne."
21.10.2011 Pekka Putkinen, Frank Communications otti yhteyttä Aronet Esitysyhtiö Oy:n puolesta sähköpostilla Pauliina Mäkelään kysyen, että "Kiinnostaisiko Sometu-verkostoa tulla tutustumaan Aronetin demotilaan Vantaalle? Järjestämme teille mielellämme tutustumiskäynnin."